ផ្លែប៉េងប៉ោះមានអត្ថប្រយោជន៏ដល់សុខភាពហើយក៏មានផលអវិជ្ជមានផងដែរ។ ផ្លែប៉េងប៉ោះជាផ្លែឈើដែលគេតែងតែយកមកលម្អឫចូលចិត្តទទួលទានច្រើនព្រោះវាមានរសជាតិជូរបែបធម្មជាតិ សម្បូរវីតាមីន និង ជាតិរ៉ែខនិជ។ ប៉ុន្តែវាក៏មានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពខាងក្រោមនេះជាគុណវិបត្តិរបស់វា៖
១. ផ្លែប៉េងប៉ោះផ្ទុកសារធាតុអាស៊ីដខ្ពស់ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់អ្នកមានបញ្ហាក្រពះ ដំបៅក្រពះនិងអាចធ្វើអោយអ្នកចុកពោះខ្លាំងបណ្តាលមកពីសារធាតុអាស៊ីដ។
២. ប្រតិកម្មនៃផ្លែប៉េងប៉ោះអាចកើតមានប្រសិនបើអ្នកទទួលទានប៉េងប៉ោះច្រើនពេក បើទោះជាអ្នកទទួលទានឆៅឫឆ្អិនក្តីក៏វាអាចធ្វើអោយអ្នកចុកពោះខ្លាំងនិងធ្វើអោយពិបាកដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
៣. ចំពោះប៉េងប៉ោះកំប៉ុងវិញមានផ្ទុកសារធាតុសូដ្យូមខ្ពស់។ ក្នុងមួយកំប៉ុងតូចមានសារធាតុសូដ្យូមរហូតដល់ទៅ៥៦៤មីលីក្រាមឯណោះ ហើយប្រសិនបើអ្នកទទួលទានអាហារដែលមានសារធាតុសូដ្យូមខ្ពស់នោះ វានឹងធ្វើអោយអ្នកប្រឈមនឹងការកើតជំងឺពុកឆ្អឹង និង បញ្ហាបេះដូងផ្សេងៗ៕
១. ផ្លែប៉េងប៉ោះផ្ទុកសារធាតុអាស៊ីដខ្ពស់ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់អ្នកមានបញ្ហាក្រពះ ដំបៅក្រពះនិងអាចធ្វើអោយអ្នកចុកពោះខ្លាំងបណ្តាលមកពីសារធាតុអាស៊ីដ។
២. ប្រតិកម្មនៃផ្លែប៉េងប៉ោះអាចកើតមានប្រសិនបើអ្នកទទួលទានប៉េងប៉ោះច្រើនពេក បើទោះជាអ្នកទទួលទានឆៅឫឆ្អិនក្តីក៏វាអាចធ្វើអោយអ្នកចុកពោះខ្លាំងនិងធ្វើអោយពិបាកដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
៣. ចំពោះប៉េងប៉ោះកំប៉ុងវិញមានផ្ទុកសារធាតុសូដ្យូមខ្ពស់។ ក្នុងមួយកំប៉ុងតូចមានសារធាតុសូដ្យូមរហូតដល់ទៅ៥៦៤មីលីក្រាមឯណោះ ហើយប្រសិនបើអ្នកទទួលទានអាហារដែលមានសារធាតុសូដ្យូមខ្ពស់នោះ វានឹងធ្វើអោយអ្នកប្រឈមនឹងការកើតជំងឺពុកឆ្អឹង និង បញ្ហាបេះដូងផ្សេងៗ៕
No comments:
Post a Comment